Gehaktballen uit Izmir



Ingrediënten:

500 gr lams of runder gehakt
1 teentje knoflook geperst
1 ui fijngehakt
verse peterselie gehakt
1 a 2 sneetje witbrood geweekt in melk
1 ei
2 tl komijn
bloem
olijfolie
boter
1 blik tomaten
1 groene paprika gesneden
1 tl suiker
peper en zout
Bereidingswijze:

Meng het gehakt met de knoflook, ui, uitknepen brood,
ei, komijn, gehakte peterselie, zout en peper. Kneed
het gehakt langdurig. Vorm er kleine balltjes van en
rol ze even door de bloem. Bak de balletjes in een
combinatie van olie en boter lichtbruin. Haal de
balletjes uit de pan en bak de paprika kort in het bakvet
en voeg het blik tomaten toe. Stoof een paar minuten,
voeg peper, zout en suiker toe en breng aan de kook.
Laat hierin de gehaktballetjes een uur stoven op een
kleine pit. Roer af en toe.




Home